Meloen het ultieme zomerfruit

3 juli 2018

Al zijn ze het hele jaar door te verkrijgen, meloenen zijn toch wel echt het ultieme zomerfruit. Heerlijk zoet en fris tijdens de warme zomerdagen.

Er zijn verschillende soorten meloen. De galiameloen, cantaloupemeloen en de watermeloen. Meloenen zijn rijk aan kalium, ijzer, vitamine C en antioxidanten. Meloen is daarom niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel gezond. De watermeloen bestaat voor 95% uit water.

 

Meloenen zijn zoet en daardoor geschikt voor zoete en hartige gerechten zoals een fruitsalade of als borrelhapje met een plakje rauwe ham. Ze worden veel gebruikt door salades, smoothies, ijsjes of als traktatie.

Snijd een galiameloen, cantaloupemeloen en een watermeloen in kleine stukjes en meng ze door elkaar. Een succes tijdens bijvoorbeeld een kinderverjaardag. Ook ideaal om mee te nemen tijdens een dagje strand. Het is gezond, lekker fris en bijna alle kinderen zijn er dol op.

 

Meloen bewaar je op kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden kun je meloen het beste in de koelkast bewaren. Wikkel het aangesneden stuk in folie. Hiermee voorkom je dat de meloen uitdroogt. Meloen is ook geschikt om in te vriezen. Snijd de meloen in blokjes, verdeel deze in porties voordat je ze invriest.